Ja podeu veure en vídeo la webinar:

Nou Model de Zoo, compromís amb la preservació de la biodiversitat

A càrrec d’Antoni Alarcon. Director del Zoo de Barcelona.

El Nou model de Zoo, aprovat el 2019 pel ple municipal de l’Ajuntament de Barcelona, és un pla estratègic ambiciós que transformarà una institució de gairebé 130 anys d’història en un centre científic avançat de conservació de la biodiversitat, amb tres pilars cabdals: la recerca, la conservació i l’educació. La consecució d’aquestes fites amb el desplegament del pla que les implanta es basa en criteris de sostenibilitat i de benestar animal.

Aquest nou replantejament del Zoo de Barcelona inevitablement ha d’anar lligat a la transformació del Zoo en un veritable centre del coneixement i conservació de la biodiversitat, obert al públic i a la societat. Un centre de recursos de referència en fauna salvatge, però no limitat a ella, ja que la millor direcció dels zoos en el futur és anar més enllà dels rols tradicionals, abraçant noves disciplines, noves tècniques i noves perspectives que transmetin que l’aprenentatge sobre la natura sigui una activitat divertida, útil i satisfactòria. Cal formar nous naturalistes, divulgar el plaer per la natura i actuar com a veritable centre d’informació i conservació de la biodiversitat, esdevenint el Zoo del Coneixement com una fàbrica d’emocions per als visitants.

Ponent: Antoni Alarcon. Biòleg. Director del Zoo de Barcelona.

Presentador i Moderador: Pep Hurtado. Membre de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Compromesos amb la actualització dels nostres col·legiats

El Col·legi de Biòlegs de Catatalunya, en la línia del compromís amb formació continuada dels professionals i la difusió de la ciència a la societat en el seu conjunt, realitza diferents seminaris en línia (webinars).  Si seguiu aquest enllaç, podeu gaudir de la recopilació dels vídeos dels seminaris en línia que s’han impartit des de BiòlegsCAT.