Ja podeu veure el Seminari en línia:

“La redacción médica, una profesión desconocida”

(22/9/2021)

La transcendència d’una recerca no depèn només del seu valor inherent, sinó també de l’abast comunicatiu dels seus resultats científics. Per això, la transmissió efectiva dels mateixos a la comunitat científica resulta imprescindible, així com una divulgació adequada i transparent al gran públic.

Un redactor de textos mèdics o redactor mèdic és un professional qualificat per a redactar textos i materials relacionats amb les ciències de la salut d’una forma clara, concisa i rigorosa.

En el context actual, on la ciència biomèdica està sotmesa a una estricta regulació i avança a un ritme vertiginós, la redacció de textos mèdics es converteix en una activitat altament especialitzada i demandada. Malgrat això, la professió de redactor mèdic no és molt coneguda.

En aquest seminari en línia, s’aborda què és la redacció mèdica, com es regula, quins tipus hi ha i on es duu a terme. Per a això, es va comptar  amb quatre ponents de l’Associació Espanyola de Redactors de Textos Mèdics (AERTeM) que representen a diferents sectors professionals: agències de comunicació especialitzades en salut, organitzacions de recerca per contracte (CRO) i editorials mèdiques, sense oblidar el paper dels redactors mèdics com a professionals autònoms.


Ponents:

Dra. Almudena Pardo Mateos. Doctora en Microbiologia. Redactora de textos mèdics autònoma. Albiotech Consultors S.L.

Dra. Mercedes Perales Cano. Doctora en Biologia. Medical Account Director McCann Health

Dra. Soledad Santos. Doctora en Farmacologia. Directora editorial a Espanya i Portugal. Springer Healthcare.

Dra. Beatriz Viejo Belón. Doctora en Biologia. Redactora de textos mèdics autònoma.

 

Presentadora i Moderadora:

Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.