PREMIS DIA DEL BIÒLEG 2021

 

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya va decidir impulsar el 25 d’abril com a “Dia del Biòleg”, en record de la data quan James Watson i Francis Crick van publicar l’estructura de l’ADN, l’any 1953.

El Dia del Biòleg té l’objectiu de donar a conèixer a l’opinió pública la professió de biòleg i prestigiar-la mitjançant el lliurament d’uns guardons que reconeixen trajectòries de gran vàlua professional.

 

En aquesta edició de 2021, els guardonats han estat:

 

Per la categoria de Col·legiats d’Honor al reconeixement a persones o entitats que, siguin o no col·legiats, hagin contribuït a incrementar notablement l’estatus de la professió pels seus mèrits científics, o per haver prestat serveis a la professió de Biòleg i de la Biologia.

Dra. Margarita Salvadó i Costa. 15-C. Especialista en Microbiologia i Parasitologia. Vicedegana i vocal d’anteriors juntes de Govern del CBC.

Dr. Francesc Castelló Orvay. Professor jubilat de la Universitat de Barcelona; expert en Aqüicultura marina.

 

Per la categoria de Trajectòria professional al reconeixement a col·legiats amb una trajectòria professional que afegeix valor i distinció a la professió.

Sr. Joan Puigdollers Fargas. 196-C. Biòleg i polític que ha desenvolupat la seva trajectòria professional en diversos càrrecs a l’àmbit de la Salut Pública i el Medi ambient.

Dra. Milagro González Garrigues. 16045-C.  Responsable de Prevenció de Riscos laborals de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge.

 

Per la categoria Recerca i investigació al reconeixement a col·legiats que dirigeixin o participin en un grup de recerca en els diferents àmbits de la Biologia.

Dra. Núria Sala i Serra. 932-C. Investigadora de l’Institut Català d’Oncologia (ICO-IDIBELL)

Dr. Joan Pino Vilalta. 20340-C. Catedràtic d’Ecologia de la U.A.B i Director del CREAF.

  

Per la categoria Col·legiat sènior al reconeixement a col·legiats amb una llarga trajectòria en el Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Sr. Fernando Pueyo Languiz 6-C. Assessor en Tecnologies de la Salut, jubilat. Col·legiat des de la creació del Col·legi Oficial de Biòlegs l’any 1982.

 

Atesa l’actual situació sanitària de COVID l’acte de lliurament d’aquests guardons es realitzarà a la tardor d’aquest any.