Seminari en línia:

Nous avenços en el tractament contra l’hepatitis C

A càrrec de la Dra. Sandra Franco Cirera

Dimecres 17 de març de 2021 a les 17 h.

 

Introducció

Segons l’OMS, un 1% de la població mundial està crònicament infectada amb el virus de l’hepatitis C (VHC). Actualment no es disposa de vacuna i únicament el 20% dels individus infectats resolen la malaltia sense tractament. L’hepatitis C crònica persisteix durant dècades i és una de les principals causes de trasplantament hepàtic en els països desenvolupats. L’elevada variabilitat genètica del VHC i la seva estructura en quasiespècies li permet escapar-se i adaptar-se als canvis ambientals sent molt difícil la seva eliminació. Les noves teràpies d’antivirals d’acció directa (AAD) dissenyades contra les tres dianes virals (NS3, NS5A, NS5B) han aconseguit una curació del 95 al 100%, reduint la durada del tractament de 8 a 12 setmanes, a diferència de la teràpia convencional basada en interferó, on els percentatges de curació eren molt més baixos (50%) i d’una durada major (24-48 setmanes). Amb aquests nous tractaments orals d’elevada tolerabilitat i amb menys efectes adversos es vol aconseguir erradicar aquest virus com a problema greu de salut pública cap el 2030.

 

Ponent:

Dra. Sandra Franco, investigadora post-doctoral del grup Variabilitat genètica i fenotípica del VIH i VHC de l’institut de recerca de la SIDA, irsiCaixa.

Presentadora i Moderadora:

Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya ofereix d’una manera TOTALMENT GRATUÏTA aquest seminari en línia.

 

METODOLOGIA

El seminari en línia (webinar) s’impartirà en directe el dia 17 de març de 2021 a les 17 hores.

1) Registrar-se amb anticipació suficient en el seminari a través del següent enllaç:

Registre d’inscripció

2) Rebràs en el teu correu electrònic un enllaç per a poder participar en el seminari.

3) Tan sols necessitaràs un dispositiu (ordinador, tauleta, telèfon intel·ligent, etc.) amb un navegador i connexió a internet. Uns minuts abans de l’hora de convocatòria només has d’anar a l’enllaç que se t’ha proporcionat.

4) Les persones registrades podran intervenir en el seminari fent preguntes o comentaris mitjançant un xat per escrit. Al final de l’exposició el ponent intervindrà explicant i comentant les preguntes que hagin anat sorgint al llarg del seminari.

5) Aquest seminari també es podrà seguir en directe a través de la plataforma YouTube en línia del CBC https://www.youtube.com/channel/UCttlFCWRAWVI8zsNtc8rh7g (no podem garantir la intervenció en el seminari a través del xat de YouTube).

Organitza: