Ja podeu veure la webinar:

VIH ¿Podemos llegar a curarlo? 

A càrrec de la Dra. María Salgado

La infecció per VIH-1 s’ha arribat a controlar parcialment mitjançant l’ús de teràpia antiretroviral (cART). No obstant això, els antiretrovirals per si sols no són capaços d’eliminar el virus dels reservoris cel·lulars, observant-se un ràpid rebot viral en el cas que es produeixi una interrupció del tractament. S’està fent un gran esforç a escala global per a desenvolupar una estratègia curativa eficaç per a millorar la qualitat de vida del pacient i erradicar la pandèmia. Així, l’únic tractament que ha aconseguit tant una profunda reducció dels reservoris del VIH com alguns casos aïllats de remissió de la malaltia, és el trasplantament al·logènic de cèl·lules mare hematopoètiques (alo-TCMH). En aquest seminari repassarem les claus per a aconseguir la curació de la infecció per VIH així com l’estat de les últimes recerques en el camp.

 

Ponent:

Dra. María Salgado. Llicenciada en Biologia i doctora en Genètica i Biologia Cel·lular Investigadora de l’Institut de Recerca de la Sida-IrsiCaixa.

Presentadora i Moderadora:

Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

 

El CBC, en la línia del compromís amb formació als professionals i la difusió de la ciència a la societat en el seu conjunt, va organitzar aquest seminari en línia que podeu veure en el següent vídeo:

 

 

 

 

 

Organitza: