Seminari en línia:

Nuevos paradigmas en la investigación en Biología y la aplicación en la Medicina Personalizada

Ja podeu veure aquesta sessió a càrrec del

Dr. David Torrents

 

Durant les últimes dues dècades, la tecnologia darrera de la recerca biomèdica ha sofert una revolució, sobretot en el camp de la seqüència i l’anàlisi del genoma. Poder seqüenciar i analitzar milers de genomes de malalties ens permet explorar de forma massiva la relació entre el genoma i la malaltia. Aquesta activitat s’està aplicant a l’estudi de moltes malalties, i de forma especial al càncer i en les malalties minoritàries. Durant els últims anys, s’han identificat milers de variants en el genoma que estan associades al diagnòstic o al tractament d’un gran nombre de malalties. En resum, aquesta activitat ha generat un nou paradigma en investigació biomèdica i està impulsant una nova medicina basada en les anàlisis genòmiques, i en la personalització dels protocols mèdics. En aquest seminari explicarem els diferents escenaris que s’han obert en la recerca i com afectarà  la Medicina del Futur.

Ponent:

Dr.  David Torrents. ICREA Research Professor. Biomedical Genomics Group Leader. Barcelona Supercomputing Centre. ICREA: http://www.icrea.cat/. GROUP:  http://cg.bsc.es/cg/

Presentadora i Moderadora:

Dra. Rosa Ana de la Chica.  Coordinadora de la Comissió de Genètica i Reproducció Humana del Col.legi de Biòlegs de Catalunya.

El CBC, en la línia del compromís amb formació als professionals i la difusió de la ciència a la societat en el seu conjunt, va organitzar aquest seminari en línia que podeu veure en el següent vídeo: