Seminari en línia: Desenvolupament de noves tècniques diagnòstiques pel maneig de la Tuberculosi 

Ja podeu veure aquesta sessió.

A càrrec del Dr. José Domínguez.

 

L’Organització Mundial de la Salut acaba de publicar al seu informe anual de la situació de la tuberculosi al planeta, que l’any 2019 hi va haver 10 milions de nous casos, sent gairebé mig milió d’ells formes multiresistents, i en van morir 1,4 milions de persones a conseqüència de la malaltia. La pandèmia de la COVID-19 no ha fet més que empitjorar la situació, estimacions recents calculen que suposarà un endarreriment de més de cinc anys en el control de la malaltia. Actualment, a més, es calcula que al voltant de 3-4 milions de persones malaltes de tuberculosi, no són diagnosticades ni tractades per manca de mètodes diagnòstics adients. Disposar de noves tècniques diagnòstiques pel maneig de la tuberculosi és clau per poder assolir els objectius de reducció de malaltia proposada per l’OMS pel 2035. A més, disposar de tècniques que ens ajudin a identificar els individus infectats amb més risc de progressar cap a les formes actives també és clau per un millor control de la malaltia. En aquest seminari farem una revisió de les tècniques diagnòstiques que s’estan desenvolupant i que podrien estar disponibles en un futur pròxim.

Ponent:

Dr. José Domínguez. Llicenciat en Biologia i Doctor en Microbiologia. Investigador Principal de l’Institut d’Investigació Germans Trias i Pujol, Professor Associat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Presentadora i Moderadora:

Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

El CBC, en la línia del compromís amb formació als professionals i la difusió de la ciència a la societat en el seu conjunt, va organitzar aquest seminari en línia que podeu veure en el següent vídeo: