Podeu veure el vídeo del Seminario Online:

Desarrollando vacunas para SARS-CoV2 (COVID-19)

 A càrrec del Dr. Jorge Carrillo

 

A la fi de 2019 es va detectar en Wuhan (la Xina) un brot de pneumònia d’origen desconegut. Posteriorment, es va identificar un nou virus, el SARS-CoV-2, com l’agent causal d’aquesta malaltia, a la qual se’n va dir COVID-19. Actualment, el virus s’ha expandit per tot el món. Amb més de 45 milions d’infeccions documentades i més d’1 milió de morts s’ha convertit en un problema global amb importants implicacions en la salut però també en l’economia i en les relacions geopolítiques. Des de la identificació del SARS-CoV-2, un enorme esforç s’està realitzant en la cerca de tractaments eficaços que puguin servir per a curar o prevenir la malaltia. Entre aquests últims cal destacar les vacunes. En l’actualitat, existeix una veritable carrera entre diferents companyies per ser la primera a desenvolupar una vacuna eficaç contra la COVID-19. En aquest seminari farem una revisió de com s’està desenvolupant aquestes vacunes i aprofundirem en els mecanismes que el nostre sistema immunitari té per a protegir-nos contra la COVID19.

Ponent:

Dr. Jorge Carrillo. Llicenciat en Biologia, Doctor per la UAB en el programa d’immunologia, investigador principal de l’Institut de Recerca de la Sida-Irsicaixa.

Presentadora i Moderadora:

Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

El CBC, en la línia del compromís amb formació als professionals i la difusió de la ciència a la societat en el seu conjunt, va organitzar aquest seminari on-line que podeu seguir en el següent vídeo: