Projecte per a la professionalització del sector de l’educació ambiental

 

El Col.legi de Biòlegs de Catalunya participa en el grup de treball del Projecte per a la professionalització del sector de l’educació ambiental.

En els darrers anys el sector professional de l’educació ambiental ha manifestat en moltes ocasions la necessitat d’algun tipus de regulació, per aconseguir, sobretot, unes millors condicions laborals i una formació adequada a les necessitats que aquesta professió requereix.

D’altra banda, des del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) de la Generalitat de Catalunya, i en el marc del Pla de Suport al Tercer Sector Ambiental de Catalunya, el darrer any es van crear uns pressupostos participatius on una de les iniciatives que va resultar seleccionada va ser l’elaboració d’un estudi per a la professionalització del sector de l’educació ambiental.

Per aquest motiu des del Servei d’Educació Ambiental han començat aquest Projecte per a la professionalització del sector de l’educació ambiental, amb un primer estudi de diagnosi.

L’objectiu és obtenir informació sobre quin és l’estat actual de les persones treballadores en el sector de l’educació ambiental, i definir perfils, funcions i competències que ha de tenir aquesta professió en l’actualitat, per tal de regular el sector i adaptar l’oferta formativa a aquestes necessitats.

Us fem arribar l’enllaç als qüestionaris de l’Estudi per a la professionalització del sector de l’educació ambiental a Catalunya, on molts membres del Col·legi de Biòlegs de Catalunya desevolupen la seva actvitat professional, formant , contractant o fent tasques d’educadors o educadores ambientals:

Participa-hi!