Creu de Sant Jordi per la biòloga Puri Canals

 

La Generalitat ha lliurat el premi Creu de Sant Jordi de 2020 a la biòloga Purificació Canals i Ventin en reconeixement al conjunt de la seva tasca professional, que ha diversificat de forma permanent en diferents camps de coneixement de les ciències biològiques amb el compromís social en qüestions ambientals, especialment en la conservació de la natura i en la gestió d’àrees marines protegides de la Mediterrània.

 

 

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir a persones i entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural

 

Puri Canals es va llicenciar en ciències biològiques per la Universitat de Barcelona i és Doctora en Bioquímica i Fisiologia . També va ser presidenta de la Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA) entre 1994 i 2010 i vicepresidenta de Unió Internacional per la Conservació de la Natura. Destaca per la seva participació en múltiples panells d’experts i consells científics nacionals i internacionals i la pertinença al Conservatori de l’Espai Litoral i de les Ribes Lacustres del Govern de França.

 

Des de el CBC volem felicitat a la Dra. Purificació Canals pel merescut reconeixement de la seva trajectòria professional que és un exemple a seguir per tots els que ens dediquem a aquesta meravellosa professió.