El Col·legi de Biòlegs de Catalunya ofereix a Salut més de 1.500 voluntaris microbiòlegs, viròlegs i tècnics en diagnòstics microbiològics

  • En menys de 24 hores, col·legiats i no col·legiats s’han presentat voluntaris  per  col·laborar en  àrees afectades per la crisi sanitària

 Barcelona, 19 de març de 2020.- El Col·legi de Biòlegs de Catalunya ha posat a disposició del Departament de Salut més de 1.500 voluntaris que en 24 hores han respost a la crida feta pel Col·legi per oferir la seva experiència en tècniques diagnòstiques de PCR (útils per a la detecció de virus i bacteris) i altres aspectes relacionats amb les especialitats sanitàries.

 

“Són professionals de la biologia experts en tècniques de diagnòstic, epidemiologia, salut ambiental, i altres àmbits relacionats amb la situació sanitària actual que han respost a la nostra crida”, ha assenyalat el vicedegà Lluís Tort. En el llistat que el Col·legi ha fet arribar ja al Departament de Salut hi ha col·legiats de diverses titulacions (Biòlegs, Bioquímics, Biotecnòlegs, Genetistes, Microbiòlegs), experts en aquests àmbits i disposats a cobrir algunes de les necessitats que l’Administració sanitària pogués preveure.

 

El vicedegà Lluís Tort ha destacat que en la campanya que es va encetar per aquest voluntariat “es van inscriure també altres professionals de l’àmbit de la biologia que, encara que no són col·legiats i per tant no els podem certificar com a titulats professionals del nostre àmbit, s’ofereixen també a col·laborar”.

Per a Tort, “com a col·lectiu volíem posar-nos al servei del Departament de Salut i fer-ho com a professionals que coneixem tot allò relacionat amb la biologia humana i dels virus”. “Els biòlegs treballem en àrees hospitalàries, centres de recerca i laboratoris públics i privats, on tenim tant màquines com reactius per a tècniques PCR de diagnosi, que volem posar al servei del Departament en aquest moment tan crític”.

 

 

CBC  Tel: 934876159    cbc@cbc.cat       https://cbiolegs.cat/