El CBC solidari. Punt de Referència, voluntariat i mentoratge a joves vulnerables.

 

Punt de Referència fa una CRIDA A DIVERSES OFERTES DE VOLUNTARIAT acompanyant a joves vulnerables proposant que participeu en els següents projectes:

 

Espai d’Estudi: Acompanyaràs a persones joves que durant la seva infància o adolescència ha estat acollits/des en recursos residencials del sistema de protecció de menors i que afronten el repte d’’ emancipar-se sense
una xarxa familiar de suport.

Projecte GR 16-18: Acompanyaràs a persones d’entre 16 i 18 anys que es troben acollides en recursos residencials del sistema de protecció de menors i que afronten el repte d’’ emancipar-se sense referents familiars al territori.

Projecte Mentorhabilitats: Acompanyaràs a una persona jove que durant la seva infància o adolescència ha estat acollit/da en recursos residencials del sistema de protecció de menors i que afronten el repte d’ emancipar-se sense referents familiars al territori. Els i les joves que participen en aquest projecte estan cursant estudis postobligatoris.

Projecte Referents: Acompanyaràs a una persona jove que durant la seva infància o adolescència ha estat acollit/da en recursos residencials del sistema de protecció de menors i que afronten el repte d’ emancipar-se sense referents familiars al territori.

L’emancipació del Jove extutelat

Dia a dia creix el nombre de població que viu part de la seva infància i/o adolescència en centres de menors a causa de dificultats que han patit en l’entorn familiar. Fer els 18 anys suposa deixar aquests suports i afrontar l’emancipació moltes vegades sense poder comptar amb la família, amb una xarxa social debilitada i amb poc coneixement de l’entorn.

A Punt de Referència acompanyen al jovent perquè s’incorporin a la vida adulta amb més oportunitats.

Participa com a voluntari per acompanyar als joves per donar-les les eines per formar part d’una societat més inclusiva.

 

http://www.puntdereferencia.org

 

Pots participar en aquest projecte solidari fent de voluntari, fent aportacions econòmiques puntuals o sent soci.

 

 

Escolta aquesta entrevista amb un biòleg mentor i veuràs com és d’interessant fer de voluntari: