"La Vida Corre per les teves Venes: Cuida-les!"

 

La Trombosis és un problema de Salut Pública que causa en Europa més de 500.000 morts al l’any.

 

Avui, només podem tractar els símptomes de la trombosis i les varius, però no sabem el suficient per prevenir-les de forma eficient ni per curar-les

 

És necessari conscienciar i recaptar fons per a la investigació biomèdica de la trombosis i les varius.

 

Per això 'Associació “Cuida tus Venas” i l'Institut de Recerca Biomèdica Sant Pau (IIB-Sant Pau) organitza aquesta Campanya de conscienciació i recaptació de fons per a la investigació biomèdica, i amb la que col·labora el Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

 

Aquesta patologia és un problema de salut pública important que consumeix una gran quantitat de recursos econòmics i que no ens pot deixar indiferents:

·         Tot i que hem avançat en el coneixement de les causes de Trombosi, encara queda molt camí per recórrer, més si es té en compte que el 60% de la predisposició a la trombosi és atribuïble a factors genètics.

·         Les xifres de la Trombosi són alarmants ja que afecta anualment a 1-2 persones per 1.000 habitants, amb una mortalitat del 12,6% dels pacients en el primer any. Dels supervivents, 25-50% desenvolupa molèsties cròniques de les cames que redueixen severament la mobilitat (síndrome Post-trombòtic). No obstant això, el risc de trombosi augmenta considerablement amb l'edat, arribant a l'1 per 100 individus/any en persones majors de 65 anys.

·         La Trombosi és la principal causa prevenible de mortalitat en pacients hospitalitzats per qualsevol altra patologia, i la primera causa de mort en pacients oncològics tractats amb quimioteràpia i en dones embarassades.

·         La Trombosi té tractament, la teràpia anticoagulant, però dels pacients que han patit una trombosi, fins al 6% per any patiran un nou esdeveniment trombòtic (trombosi recurrent) un cop finalitzat el tractament.

·         Les últimes dades revelen que només a Europa es produeixen al voltant de 1,5 milions de trombosi a l'any, amb més de 543.000 morts (el que suposa una mort cada minut) amb una despesa directe estimat en 3 mil milions d'euros a l'any.

  Col·labora: La causa val la pena !!!!!

 

donatiu01

Us convidem no només a donar suport, sinó a participar, en totes les accions que es realitzaran per donar visibilitat i recaptar fons per a aquesta causa Solidària (s’aniran anunciant)

·         Mitja Marató de Collserola

·         Cursa Tres Turons

.         Expedició Makalu 2016

 
Si voleu saber més d'aquesta Campanya i d'aquestes devastadores malalties podeu anar a:
https://www.facebook.com/CuidaTusVenas

http://www.cuidatusvenas.org/blog/

programa TV3: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/varius-i-problemes-circulatoris/video/5525307/

 

Organitza.

 

logosvenas