Capcit

Demanem que el CAPCIT inclogui també els col·legis professionals afins

En una carta enviada al president del Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia – CAPCIT, M. Hble. Josep Rull, el degà del Col·legi de Biòlegs de Catalunya, Lluís Tort, ha sol·licitat que s’ampliïn els membres del consell assessor per incloure els col·legis professionals vinculats a  les àrees de coneixement i ciència que treballa aquest òrgan assessor. Demà, 8 d’octubre,  es constitueix a les 12 del migdia el CAPCIT d’aquesta legislatura i és una oportunitat per qüestionar-se perquè els professionals no estan inclosos en aquest organisme.

Els col·legis professionals poden aportar un ampli coneixement i una informació complementària i rellevant des d’un altre punt de vista a l’acadèmica, ja que  els seus membres són els que apliquen el coneixement científic i tecnològic en les activitats de la societat. En el cas del Col·legi de Biòlegs de Catalunya, els biòlegs i biòlogues ho fan contínuament en camps tan rellevants com la biomedicina, la sanitat o el medi ambient.

En degà Tort entén la mà per trobar els mecanismes per millorar la participació de corporacions d’interès públic com poden ser els col·legis professionals i, en el nostre cas, el Col·legi de Biòlegs de Catalunya, en els organismes dependents del Parlament de Catalunya.

 

Què és el CAPCIT?

Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia capcit

Segons el web del Parlament, El Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia – CAPCIT és un òrgan parlamentari de composició mixta, amb presència de diputats i de representants d’entitats relacionades amb la ciència i la tecnologia. Facilita a la cambra un assessorament neutral, objectiu, independent i capdavanter en els àmbits esmentats. Les activitats del CAPCIT es publiquen en el seu web amb la finalitat de contribuir a la transmissió del coneixement en els àmbits de la ciència i la tecnologia.

A més de la mesa del Parlament, els grups parlamentaris, el lletrat i la gestora parlamentària, el CAPCIT  inclou especialistes. Aquests són els representants de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques, les Universitats privades catalanes, de l’institut d’Estudis Catalans, de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, del Consell Català de la Comunicació Científica, la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i de l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca.

 

Darreres notícies