Lesa aigÚes residuals parlen

Seminari en línia:

Las aguas residuales hablan:

alertas de brotes víricos en humanos a través del estudio de las aguas residuales. 

A càrrec de la Dra. Sandra Martínez Puchol

(Postposat nova data 28 de setembre)

(Aquest seminari es realitzarà en castellà)

En l’última dècada, les tècniques de seqüenciació massiva s’han convertit tècniques indispensables per a l’estudi exhaustiu de microorganismes en una àmplia varietat de mostres, desplaçant a poc a poc els mètodes moleculars tradicionals. En el camp de la virologia, l’evolució constant de les plataformes de seqüenciació i les seves aplicacions ha suposat una gran millora en els estudis del viroma. L’aplicació d’aquestes tècniques en l’epidemiologia de les aigües residuals permet l’estudi de tots els virus excretats per una població, donant informació dels principals patògens circulants i la possible aparició de brots.

Ponent:

Dra. Sandra Martínez Puchol, Investigadora Postdoctoral Margarita Salas (Universitat de Barcelona, IGTP-Hospital Germans Trias i Pujol).

Presentadora i Moderadora: Presentadora i Moderadora:

Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya ofereix d’una manera TOTALMENT GRATUÏTA aquest seminari en línia.

METODOLOGIA

El seminari en línia (webinar) s’impartirà en directe el (postposat nova data 28 de setembre).

1) Registrar-se amb anticipació suficient en el seminari a través del següent enllaç:

Registre d’inscripció

2) Rebràs en el teu correu electrònic un enllaç per a poder participar en el seminari.

3) Tan sols necessitaràs un dispositiu (ordinador, tauleta, telèfon intel·ligent, etc.) amb un navegador i connexió a internet. Uns minuts abans de l’hora de convocatòria només has d’anar a l’enllaç que se t’ha proporcionat.

4) Les persones registrades podran intervenir en el seminari fent preguntes o comentaris mitjançant un xat per escrit. Al final de l’exposició el ponent intervindrà explicant i comentant les preguntes que hagin anat sorgint al llarg del seminari.

5) Aquest seminari també es podrà seguir en directe a través de la plataforma YouTube en línia del CBC https://www.youtube.com/channel/UCttlFCWRAWVI8zsNtc8rh7g (no podem garantir la intervenció en el seminari a través del xat de YouTube).

Organitza: