Seminari en línia:

Descripció de brots intrahospitalaris per seqüenciació massiva

A càrrec de la Dra. Elisenda Miró

Dimecres 26 de gener 2022 a les 17 h.

 

Podríem dir que són tan antigues les epidèmies com la humanitat i és per això que a totes les èpoques hi ha hagut una manera d’estudiar-les i una manera de prevenir-les. I totes dues coses, la prevenció i l’estudi estan en constant evolució.

Quan parlem d’epidèmies ens referim a la ràpida propagació de malalties infeccioses a un gran nombre de persones, en una població determinada, en un curt període de temps. I un brot, no és més, que quan aquesta propagació provoca un increment sobtat del nombre de casos en un lloc concret en un període de temps determinat.

En l’actualitat la tècnica més recent per a l’estudi de brots és la seqüenciació massiva o next generation sequencing (NGS) que ens permet amb una sola reacció determinar tot el genoma d’un bacteri o virus.

En aquest seminari veurem exemples de brots intrahospitalaris que han estat descrits per la tècnica de la seqüenciació massiva, produïts tant per bacteris com per virus,  i podrem discutir sobre l’eficàcia i eficiència d’aquesta tècnica.

 

Ponent: Dra. Elisenda Miró. Facultativa del Servei de Microbiologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Presentadora i Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya ofereix d’una manera TOTALMENT GRATUÏTA aquest seminari en línia.

METODOLOGIA

El seminari en línia (webinar) s’impartirà en directe el dia 26 de gener de 2022 a les 17 hores.

1) Registrar-se amb anticipació suficient en el seminari a través del següent enllaç:

Registre d’inscripció

2) Rebràs en el teu correu electrònic un enllaç per a poder participar en el seminari.

3) Tan sols necessitaràs un dispositiu (ordinador, tauleta, telèfon intel·ligent, etc.) amb un navegador i connexió a internet. Uns minuts abans de l’hora de convocatòria només has d’anar a l’enllaç que se t’ha proporcionat.

4) Les persones registrades podran intervenir en el seminari fent preguntes o comentaris mitjançant un xat per escrit. Al final de l’exposició el ponent intervindrà explicant i comentant les preguntes que hagin anat sorgint al llarg del seminari.

5) Aquest seminari també es podrà seguir en directe a través de la plataforma YouTube en línia del CBC https://www.youtube.com/channel/UCttlFCWRAWVI8zsNtc8rh7g (no podem garantir la intervenció en el seminari a través del xat de YouTube).

 

Organitza: