Ja podeu veure la webinar:

Uso de organoides en la investigación de la COVID-19

A càrrec de la Dra. Mª Carmen Puertas

Encara que inicialment es va descriure com una malaltia de tipus respiratori, aviat es va evidenciar que la COVID-19 és una malaltia complexa amb afectació de diferents òrgans. Les afectacions extrapulmonars poden ser molt variades: alteracions digestives, cardiovasculars, neurològiques, mal hepàtic o renal, entre altres. L’ús d’organoides en l’àmbit de la biomedicina està en plena expansió, i ja des de l’inici de la pandèmia per SARS-CoV-2 la seva aplicació en aquest camp ha estat de gran valor per a conèixer els efectes directes de la infecció en diferents teixits i establir models d’estudi per a avaluar l’eficàcia de nous fàrmacs contra la COVID-19. A mig camí entre les línies cel·lulars i els models animals, els organoides humans són teixits multicel·lulars tridimensionals que recreen la composició, l’estructura i fins i tot la funcionalitat dels òrgans madurs. Conèixer com es generen aquests mini òrgans in vitro i les diferents aplicacions d’aquesta tecnologia ens ajuda a entendre el seu potencial.

 

Ponent: Dra. Mª Carmen Puertas. Investigadora Associada a l’Institut de recerca de la SIDA, IrsiCaixa.

Presentadora i Moderadora:

Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

El CBC, en la línia del compromís amb formació als professionals i la difusió de la ciència a la societat en el seu conjunt, va organitzar aquest seminari en línia que podeu veure en el següent vídeo: