Dr. Jorge Diogène Fadini

En Jorge Diogène ha dedicat la seva carrera científica a l’estudi de microalgues marines tòxiques, rellevants per a la seguretat alimentària i desenvolupament de programes de monitoratge, centrant-se en la taxonomia de microalgues, dinàmica de poblacions, desenvolupament de mètodes per a la quantificació de toxines marines i avaluació de riscos.

Diogène lidera un equip de 38 científics i tècnics de recerca i monitoratge ambiental de rius, aiguamolls, estuaris i zones costaneres. Se centren en la gestió sostenible dels sistemes hídrics, la pesca i els recursos de l’aqüicultura, la conservació d’espècies protegides, la biodiversitat, la restauració d’espais naturals i les accions per la gestió de les espècies invasores.

Jorge Diogène és investigador científic de l’IRTA on és cap del programa d’Aigües Marines i Continentals. Col·labora amb agències de seguretat alimentària catalana (ACSA) i europea (EFSA).J. Diogène, llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona; es va doctorar al 1993 en Toxicologia Aplicada i Fonamental a la Universitat de París Diderot i té el Màster en Biologia Marina (University of South Alabama, EUA, 1988).