seminari variants SARS Cov

Seminari en línia:

Impacto de las variantes del SARS-COVID-19 a lo largo de la pandemia

 A càrrec de la Dra. Cristina Andrés Vergés

Dimecres 15 de juny de 2022 a les 17 h.

 

Ja han passat més de dos anys des de l’emergència d’una nova espècie de coronavirus, el SARS-CoV-2, a Wuhan (la Xina), causant de la pandèmia de COVID-19. Fins avui, s’han reportat més de 500 milions de casos i un total de 6 milions de morts a tot el món, mentre que, en l’àmbit espanyol, els casos confirmats i morts han estat de gairebé 12 milions i més de 100.000, respectivament (https://coronavirus.jhu.edu/region/spain). El SARS-CoV-2 és un virus ARN lineal de cadena senzilla, polaritat positiva i amb embolcall lipídic i, com d’altres virus ARN, està en constant evolució adquirint una àmplia diversitat genètica a través de canvis en el seu genoma. Aquesta diversitat permet l’adaptació del virus a diferents pressions externes com la immunitat o l’ús de teràpies basades en antivirals o anticossos monoclonals, que condueixen a la selecció de variants virals que podrien reduir l’efectivitat vacunal, canviar el tropisme o bé afectar la sensibilitat dels tractaments antivirals. Aquest fet comporta dur a terme una vigilància estreta basada en la seqüenciació del genoma complet per a monitorar la circulació dels diferents virus en l’àmbit de la comunitat per la possible emergència de variants amb un millor fitness biològic, tal com s’ha desenvolupat en l’àmbit del nostre hospital.

En aquesta xerrada parlarem sobre l’emergència, prevalença i extinció dels diferents llinatges/variants de SARS-CoV-2 durant aquestes sis ones pandèmiques viscudes en la nostra àrea geogràfica juntament amb la seva caracterització genètica i possible afectació als tractaments preventius i terapèutics.

(Aquest seminari s’impartirà en castellà)

 Descargar el programa en castellano

Descarregar el programa en català

 

Ponent del seminari “Impacte de les variants del SARS-COVID-19”

Seminari en linia Variants SARS-Covid-19

Dra. Cristina Andrés Vergés. Investigadora postdoctoral de la Unitat de Virus Respiratoris, Secció de Virologia, Servei de Microbiologia, de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron i del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) a Barcelona.

Ha estat al capdavant de la vigilància dels virus de la grip, enterovirus i rinovirus en pacient no sols hospitalitzat, sinó també en pacient atès en atenció primària per a observar i caracteritzar la circulació d’aquests virus en la comunitat. També està involucrada en la caracterització del SARS-CoV-2, junt amb els altres virus comentats, mitjançant la seqüenciació del genoma complet.

Presentadora i Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

 

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya ofereix d’una manera TOTALMENT GRATUÏTA aquest seminari en línia.

 

METODOLOGIA

El seminari en línia (webinar) s’impartirà en directe el dia 15 de juny de 2022 a les 17 hores.

1) Registrar-se amb anticipació suficient en el seminari a través del següent enllaç:

Registre d’inscripció

2) Rebràs en el teu correu electrònic un enllaç per a poder participar en el seminari.

3) Tan sols necessitaràs un dispositiu (ordinador, tauleta, telèfon intel·ligent, etc.) amb un navegador i connexió a internet. Uns minuts abans de l’hora de convocatòria només has d’anar a l’enllaç que se t’ha proporcionat.

4) Les persones registrades podreu intervenir en el seminari fent preguntes o comentaris mitjançant un xat per escrit. Al final de l’exposició els ponents intervindran  responent les preguntes que hagin anat sorgint al llarg del seminari.

5) Aquest seminari també es podrà seguir en directe a través de la plataforma YouTube en línia del CBC https://www.youtube.com/channel/UCttlFCWRAWVI8zsNtc8rh7g (no podem garantir la intervenció en el seminari a través del xat de YouTube).

Organitza: