Seminari en línia:

El nuevo currículum de bachillerato: una oportunidad para trabajar la bioética

 A càrrec de Nuria Terribas, Salvador Macip i Carlos Giménez

Dimecres 29 de juny de 2022 a les 17 h.

El currículum del nou batxillerat obre la porta a una major autonomia per part dels docents. Matèries optatives de nova creació, com “Els reptes actuals de la Biologia i la Geologia” i  “Biomedicina”, amb poques indicacions curriculars per part de l’Administració, faciliten la incorporació de la bioètica en diversos blocs de continguts.

La recerca i el tractament de malalties que afecten el sistema nerviós, el sistema immune, el càncer, la reproducció o la sang poden ser abordades a l’aula no només traslladant els continguts científics específics, sinó també aportant el debat ètic que faciliti a l’alumnat el desenvolupament de l’esperit crític i la capacitat per valorar beneficis, riscos i implicacions ètiques de l’activitat científica en aquests camps.

Com es poden traslladar aquestes  qüestions a l’aula de batxillerat? Quins  principis ètics es poden treballar a partir de cadascun dels blocs temàtics? En parlarem amb una especialista en bioètica, un metge, investigador i divulgador científic i un docent.

(Aquest seminari s’impartirà en castellà)

 Descargar el programa en castellano

Descarregar el programa en català

Ponents: 

     
Núria Terribas, jurista especialitzada en bioètica. Directora de la Fundació Víctor Grífols i Lucas i de la Càtedra de Bioètica de la UVic-UCC. nuria.terribas@grifols.com

 

Salvador Macip, metge, investigador i escriptor. Catedràtic del Departament de Biologia Molecular i Cel·lular de la Universitat de Leicester i dels Estudis de Ciències de Salut de la UOC. salvador.macip@gmail.com Carlos Giménez, biòleg. Professor de secundària del Col·legi Sant Gabriel de Viladecans. Col·legiat núm. 5864-C. cgimenez@sgviladecans.org

 

Moderador:

 
Montserrat Boada, biòloga. Vocal  de la Junta de Govern del CBC. Col·legiat núm. 6425-C,  

 

 

 

 

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya i la Fundació Victor Grifols i Lucas us ofereixen d’una manera TOTALMENT GRATUÏTA aquest seminari en línia.

 

METODOLOGIA

El seminari en línia (webinar) s’impartirà en directe el dia 29 de juny de 2022 a les 17 hores.

1) Registrar-se amb anticipació suficient en el seminari a través del següent enllaç:

Registre d’inscripció

2) Rebràs en el teu correu electrònic un enllaç per a poder participar en el seminari.

3) Tan sols necessitaràs un dispositiu (ordinador, tauleta, telèfon intel·ligent, etc.) amb un navegador i connexió a internet. Uns minuts abans de l’hora de convocatòria només has d’anar a l’enllaç que se t’ha proporcionat.

4) Les persones registrades podreu intervenir en el seminari fent preguntes o comentaris mitjançant un xat per escrit. Al final de l’exposició els ponents intervindran  responent les preguntes que hagin anat sorgint al llarg del seminari.

5) Aquest seminari també es podrà seguir en directe a través de la plataforma YouTube en línia del CBC https://www.youtube.com/channel/UCttlFCWRAWVI8zsNtc8rh7g (no podem garantir la intervenció en el seminari a través del xat de YouTube).

 

Organitza: