Alfons Alarcon Dtor Zoo Barcelona

Seminari en línia:

Nou Model de Zoo, compromís amb la preservació de la biodiversitat

A càrrec d’Antoni Alarcon. Director del Zoo de Barcelona.

Dimecres 24 de novembre 2021 a les 17 h.

 

El Nou model de Zoo, aprovat el 2019 pel ple municipal de l’Ajuntament de Barcelona, és un pla estratègic ambiciós que transformarà una institució de gairebé 130 anys d’història en un centre científic avançat de conservació de la biodiversitat, amb tres pilars cabdals: la recerca, la conservació i l’educació. La consecució d’aquestes fites amb el desplegament del pla que les implanta es basa en criteris de sostenibilitat i de benestar animal.

Aquest nou replantejament del Zoo de Barcelona inevitablement ha d’anar lligat a la transformació del Zoo en un veritable centre del coneixement i conservació de la biodiversitat, obert al públic i a la societat. Un centre de recursos de referència en fauna salvatge, però no limitat a ella, ja que la millor direcció dels zoos en el futur és anar més enllà dels rols tradicionals, abraçant noves disciplines, noves tècniques i noves perspectives que transmetin que l’aprenentatge sobre la natura sigui una activitat divertida, útil i satisfactòria. Cal formar nous naturalistes, divulgar el plaer per la natura i actuar com a veritable centre d’informació i conservació de la biodiversitat, esdevenint el Zoo del Coneixement com una fàbrica d’emocions per als visitants.

 

Ponent: Antoni Alarcon. Biòleg. Director del Zoo de Barcelona.

Presentador i Moderador:

Pep Hurtado. Membre de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya ofereix d’una manera TOTALMENT GRATUÏTA aquest seminari en línia.

METODOLOGIA

El seminari en línia (webinar) s’impartirà en directe el dia 24 de novembre de 2021 a les 17 hores.

1) Registrar-se amb anticipació suficient en el seminari a través del següent enllaç:

Registre d’inscripció

2) Rebràs en el teu correu electrònic un enllaç per a poder participar en el seminari.

3) Tan sols necessitaràs un dispositiu (ordinador, tauleta, telèfon intel·ligent, etc.) amb un navegador i connexió a internet. Uns minuts abans de l’hora de convocatòria només has d’anar a l’enllaç que se t’ha proporcionat.

4) Les persones registrades podran intervenir en el seminari fent preguntes o comentaris mitjançant un xat per escrit. Al final de l’exposició el ponent intervindrà explicant i comentant les preguntes que hagin anat sorgint al llarg del seminari.

5) Aquest seminari també es podrà seguir en directe a través de la plataforma YouTube en línia del CBC  (no podem garantir la intervenció en el seminari a través del xat de YouTube).

CBC i Zoo de Barcelona