Seminari en línia:

Uso de organoides en la investigación de la COVID-19

A càrrec de la Dra. Mª Carmen Puertas

Dimarts 15 de juny 2021 a les 17 h.

 

Encara que inicialment es va descriure com una malaltia de tipus respiratori, aviat es va evidenciar que la COVID-19 és una malaltia complexa amb afectació de diferents òrgans. Les afectacions extrapulmonars poden ser molt variades: alteracions digestives, cardiovasculars, neurològiques, mal hepàtic o renal, entre altres. L’ús d’organoides en l’àmbit de la biomedicina està en plena expansió, i ja des de l’inici de la pandèmia per SARS-CoV-2 la seva aplicació en aquest camp ha estat de gran valor per a conèixer els efectes directes de la infecció en diferents teixits i establir models d’estudi per a avaluar l’eficàcia de nous fàrmacs contra la COVID-19. A mig camí entre les línies cel·lulars i els models animals, els organoides humans són teixits multicel·lulars tridimensionals que recreen la composició, l’estructura i fins i tot la funcionalitat dels òrgans madurs. Conèixer com es generen aquests mini òrgans in vitro i les diferents aplicacions d’aquesta tecnologia ens ajuda a entendre el seu potencial.

 

Ponent: Dra. Mª Carmen Puertas. Investigadora Associada a l’Institut de recerca de la SIDA, IrsiCaixa.

Presentadora i Moderadora:

Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya ofereix d’una manera TOTALMENT GRATUÏTA aquest seminari en línia.

 

METODOLOGIA

El seminari en línia (webinar) s’impartirà en directe el dia 15 de juny de 2021 a les 17 hores.

1) Registrar-se amb anticipació suficient en el seminari a través del següent enllaç:

Registre d’inscripció

2) Rebràs en el teu correu electrònic un enllaç per a poder participar en el seminari.

3) Tan sols necessitaràs un dispositiu (ordinador, tauleta, telèfon intel·ligent, etc.) amb un navegador i connexió a internet. Uns minuts abans de l’hora de convocatòria només has d’anar a l’enllaç que se t’ha proporcionat.

4) Les persones registrades podran intervenir en el seminari fent preguntes o comentaris mitjançant un xat per escrit. Al final de l’exposició el ponent intervindrà explicant i comentant les preguntes que hagin anat sorgint al llarg del seminari.

5) Aquest seminari també es podrà seguir en directe a través de la plataforma YouTube en línia del CBC https://www.youtube.com/channel/UCttlFCWRAWVI8zsNtc8rh7g (no podem garantir la intervenció en el seminari a través del xat de YouTube).

Organitza: