Ja podeu veure la webinar: Nous avenços en el tractament contra l’hepatitis C

 A càrrec de la Dra. Sandra Franco Cirera

 

Introducció

 

Segons l’OMS, un 1% de la població mundial està crònicament infectada amb el virus de l’hepatitis C (VHC). Actualment no es disposa de vacuna i únicament el 20% dels individus infectats resolen la malaltia sense tractament. L’hepatitis C crònica persisteix durant dècades i és una de les principals causes de trasplantament hepàtic en els països desenvolupats. L’elevada variabilitat genètica del VHC i la seva estructura en quasi espècies li permet escapar-se i adaptar-se als canvis ambientals sent molt difícil la seva eliminació. Les noves teràpies d’antivirals d’acció directa (AAD) dissenyades contra les tres dianes virals (NS3, NS5A, NS5B) han aconseguit una curació del 95 al 100%, reduint la durada del tractament de 8 a 12 setmanes, a diferència de la teràpia convencional basada en interferó, on els percentatges de curació eren molt més baixos (50%) i d’una durada major (24-48 setmanes). Amb aquests nous tractaments orals d’elevada tolerabilitat i amb menys efectes adversos es vol aconseguir erradicar aquest virus com a problema greu de salut pública cap al 2030.

 

Ponent:

Dra. Sandra Franco, investigadora post-doctoral del grup Variabilitat genètica i fenotípica del VIH i VHC de l’institut de recerca de la SIDA, irsiCaixa.

Presentadora i Moderadora:

Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

 

El CBC, en la línia del compromís amb formació als professionals i la difusió de la ciència a la societat en el seu conjunt, va organitzar aquest seminari en línia que podeu veure en el següent vídeo: