Taller: LA CARICATURA DEL CANT DELS OCELLS

Data: dissabte 6 de maig de 2017 de 9 a 14 hores.

Aula Polivalent del Centre d'Informació del Parc de Collserola

Carretera de Vallvidrera a Sant Cugat, km. 4,7

A través del taller “La Caricatura del Cant dels Ocells” ens apropem al meravellós món dels cants dels ocells. Mitjançant una metodologia pròpia ("és variat o repetitiu?", "repeteix una nota o una estrofa?" “s’accelera o es desaccelera?” "és rítmic o melòdic?" “infon alegria o tristesa”?), participativa i motivadora no només aprenem a descriure, diferenciar i identificar els cants dels ocells sinó, fins i tot,  a dibuixar una “caricatura” que ens permetrà visualitzar-los i recordar-los per sempre més.

 O sigui, el mètode facilita que una "cosa" tan etèria i intangible com un cant –un reguitzell de notes emeses en una breu fracció de temps- esdevingui quelcom més visual i tangible i, sobretot, més fàcil de recordar: una caricatura (de partitura o sonograma) dibuixada en un paper.

 

Organitza:                                                                     Col·labora:

CBC 2015logoparc

 

 

 

 

ESTRUCTURA DEL TALLER:

 1.    “La Caricatura del Cant dels ocells”: descriptiva detallada del cant i posterior dibuix a la pissarra amb participació col·lectiva. El taller s’enriqueix amb referències literàries (Verdaguer, Sagarra, Kafka, etc.), musicals (Mozart i l’estornell, The Beatles i el merlot, cançons populars catalanes, etc.),  mitològiques (el mussol i Atenea, el blauet i la mitologia grega, etc.), artístiques (pintures, escultures, pel·lícules, etc.) i conductuals (diferències entre els cants i els reclams, el perquè del cant dels ocells, el cucut i el seu “absentisme” com a progenitor, etc.) de les espècies protagonistes.

 2.    “Mostra de materials pedagògics, literaris i mitològics” L’activitat es salpebra, amb una mostra de materials pedagògics (guies d’identificació, webs, reclams de fusta, etc.), literaris (contes, poemaris, bestiaris, novel·les, etc.), mitològics (llibres de llegendes i mites associats al món dels ocells) i científics (llibres de sonogrames de cants d’ocells, etc.).

 3.     “Sortida de descoberta: Amb les orelles ben esmolades”: El taller culmina amb una passejada de descoberta per posar en pràctica els coneixements adquirits i, esmolant la nostra oïda, poder identificar les espècies d’ocells més comunes dels nostres boscos, camps, pastures, pobles i ciutats.

Data: Dissabte 6 de maig de 2017

Horari i lloc: 9 a 11 a l'Aula Polivalent del Centre d'Informació del Parc de Collserola i d'11 a 14 Sortida de descoberta, pel Parc de Collserola. Accés amb transport públic: FGC Estació Baixador de Vallvidrera  (a 7 minuts)

Aquesta activitat està dirigida i impartida pel biòleg, consultor ambiental i guia de natura Pere Alzina i Bilbeny:

http://www.perealzina.com/, http://www.beyondbarcelona.com/

https://es.linkedin.com/in/perealzinaibilbeny

 

QUOTES D’INSCRIPCIÓ

Col·legiats i pre-col·legiats…………………………………………………………… 25 €

Entitats amb conveni CBC (SCB, ABSTEC Intercol·legial ) ………………. 30 €

Altres………………………………………………………………………………………….  35 €     

 

MATRÍCULA DEL TALLER

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Col·legi de Biòlegs de Catalunya. C/ Consell de Cent 373 1r. 1a.- 08009 Barcelona. Tels: 93 487 61 59. Correu electrònic: cbc@cbc.cat