XIII Olimpíada de Biologia de Catalunya 2023

Els dies 4 i 8 de febrer de 2023 se celebra la XIII edició de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya que té com principal objectiu incentivar l’interès dels estudiants de Batxillerat en l’estudi de la Biologia i reconèixer públicament el seu esforç. 

Som conscients de la importància d’aquesta tasca pel futur de la humanitat, atès que resulta impossible comprendre la vida, analitzar els seus problemes en el nostre planeta i plantejar solucions adequades, sense un coneixement profund de les principals qüestions biològiques. Entre els primers reptes cal citar, per exemple, la contaminació química ambiental, el canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat i el diagnòstic i tractaments de malalties degudes a nous bacteris resistents i nous virus.

En aquesta edició del 2023 (OBC 2023) participaran en la prova teòrica alumnes de segon de batxillerat de Catalunya a les 5 seus (Barcelona-UB., Girona, Lleida, Tarragona i Vic), i la prova pràctica, que només faran els 20 finalistes, es realitzarà el dimecres 8 de febrer a la tarda a la Facultat de Biociències de la UB. L’acte del lliurament dels premis se celebrarà presencialment el dia 24 de febrer en l’IEC i també es transmetrà en directe telemàticament.

El període d´inscripció finalitzarà el dilluns 12 de desembre de 2022.

L’organització de les Olimpíades de Biologia de Catalunya és molt coral i participen professors de secundària, universitats i entitats relacionades amb la Biologia, entre les que està el Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Més informació: http://olimpiadadebiologia.cat/