Seminari en línia:

“La redacción médica, una profesión desconocida”

Dimecres 22 de setembre de 2021 a les 17 h.

 

La transcendència d’una recerca no depèn només del seu valor inherent, sinó també de l’abast comunicatiu dels seus resultats científics. Per això, la transmissió efectiva dels mateixos a la comunitat científica resulta imprescindible, així com una divulgació adequada i transparent al gran públic.

Un redactor de textos mèdics o redactor mèdic és un professional qualificat per a redactar textos i materials relacionats amb les ciències de la salut d’una forma clara, concisa i rigorosa.

En el context actual, on la ciència biomèdica està sotmesa a una estricta regulació i avança a un ritme vertiginós, la redacció de textos mèdics es converteix en una activitat altament especialitzada i demandada. Malgrat això, la professió de redactor mèdic no és molt coneguda.

En aquest seminari en línia, abordarem què és la redacció mèdica, com es regula, quins tipus hi ha i on es duu a terme. Per a això, comptem amb quatre ponents de l’Associació Espanyola de Redactors de Textos Mèdics (AERTeM) que representen a diferents sectors professionals: agències de comunicació especialitzades en salut, organitzacions de recerca per contracte (CRO) i editorials mèdiques, sense oblidar el paper dels redactors mèdics com a professionals autònoms.

 

Ponents:

Dra. Almudena Pardo Mateos. Doctora en Microbiologia. Redactora de textos mèdics autònoma. Albiotech Consultors S.L.

Dra. Mercedes Perales Cano. Doctora en Biologia. Medical Account Director McCann Health

Dra. Soledad Santos. Doctora en Farmacologia. Directora editorial a Espanya i Portugal. Springer Healthcare.

Dra. Beatriz Viejo Belón. Doctora en Biologia. Redactora de textos mèdics autònoma.

 

Presentadora i Moderadora:

Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya ofereix d’una manera TOTALMENT GRATUÏTA aquest seminari en línia.

 

METODOLOGIA

El seminari en línia (webinar) s’impartirà en directe el dia 22 de setembre de 2021 a les 17 hores.

1) Registrar-se amb anticipació suficient en el seminari a través del següent enllaç:

Registre d’inscripció (enllaç)

2) Rebràs en el teu correu electrònic un enllaç per a poder participar en el seminari.

3) Tan sols necessitaràs un dispositiu (ordinador, tauleta, telèfon intel·ligent, etc.) amb un navegador i connexió a internet. Uns minuts abans de l’hora de convocatòria només has d’anar a l’enllaç que se t’ha proporcionat.

4) Les persones registrades podran intervenir en el seminari fent preguntes o comentaris mitjançant un xat per escrit. Al final de l’exposició el ponent intervindrà explicant i comentant les preguntes que hagin anat sorgint al llarg del seminari.

5) Aquest seminari també es podrà seguir en directe a través de la plataforma YouTube en línia del CBC https://www.youtube.com/channel/UCttlFCWRAWVI8zsNtc8rh7g (no podem garantir la intervenció en el seminari a través del xat de YouTube).

 

Organitza: