CursosFormacióHome novetats

Jornada: Drons i aplicacions en la Biologia de la Teledetecció

Dilluns 28 de maig de 2018

Presentació i justificació

Donada la creixent necessitat de l’ús de noves tecnologies en l’estudi i la gestió del món natural en tots els seus aspectes, s’ha fet necessària la implementació cada vegada més palesa dels drons com a eina bàsica per a la realització òptima d’ aquestes tasques. És molt important el coneixement, tant del funcionament i diversitat dels drons, com de totes les aplicacions en les quals són clau i quins procediments cal seguir.

L’objectiu de la jornada és conèixer el funcionament i la classificació dels drons explicant les seves bases electro-físiques, tècniques i mecàniques, tant de la plataforma com dels seus sensors associats, per obtenir també un criteri de decisió i elecció precís per a cada escenari possible en funció dels objectius pertinents.

Així mateix, també s’explicarà com processar les imatges obtingudes amb els programes més utilitzats i el programari existent, fent esment a les diferents característiques de cadascun i a varis de les anàlisis SIG i estadístics predominants; tot amb diversos exemples existents i realitzats per diverses institucions, per a diversos escenaris naturals i objectius marcats. Finalment, s’afegeix informació bàsica de caràcter ètica-legislativa per a un correcte procedir. Es dota així al públic d’una autonomia de coneixements extens, per a una resolució òptima i precisa en cadascun dels escenaris que se’ls pugui presentar i responent a preguntes de “com i de quina manera?, perquè?, per a què?…”. Coneixement, la base de tot, a l’abast de tots.

Organitza:

Col·legi de Biòlegs de Catalunya

Col·labora:

Pla Anual de Transferència Tecnològica 2018.`Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.P

Lloc de Realització:

Col·legi de Biòlegs de Catalunya

Consell de Cent 373 1r. 1ª.

08009 Barcelona

 Dates: 28 de maig 2018. Durada: 5 hores

 

Programa

9.30 h    Benvinguda, inscripcions i lliurament de la documentació

10.00 h  Conceptes i bases de la teledetecció: espectre electromagnètic, tipus de radiacions, signatura espectral (ERDAS, LEOWORKS, lliberia ASTER NASA) bases d’imatges, píxels i resolucions

·         Plataformes (tipus de drons), satèl·lits i sensors (LIDAR, Radars, etc., bandes espectrals suportades per cadascun i casos en els quals s’utilitzen)

 

11.45 h  Aplicacions dels drons. Terra, mar i aire

·         Terra:

–       Vegetació (Multispec pel canvi de sòl i vegetació amb els anys, seguiment de zones cremades, agricultura de precisió, espècies invasores, etc.)

–       Fauna (sensors termogràfics i càmeres per coales, ungulats, etc.)

–       Altres (Agisoft photoscan 3D per models digitals d’elevacions)

·         Mar (eBee platform, eMotions, postfligh 3D)

·         Aire (aplicacions en ornitologia i demostracions de protocol efectiu)

13.45 h  Consideracions legals

 

14.30 h  Cloenda de la Jornada

 

Totes les ponències aniran a càrrec de la Sra. Olga Jordi, biòloga experta en aplicacions de drons i pilot de drons.

 

INCRIPCIONS

Preu: 5 €. Cal inscriure’s prèviament a través d’aquest:

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

 

Inclòs en el Pla Anual de Transferència Tecnològica 2018.