Altra ActivitatEsdevenimentsHome novetatsNoticies CBCNovetats

El Col·legi de Biòlegs tria entre 1.500 fotos als guanyadors de Bioimatges 2015

 

Barcelona, 25 de gener de 2016.- El Museu Blau de Barcelona va ser l’escenari del lliurament dels premis Bioimatges, organitzat pel Col·legi de Biòlegs de Catalunya i que enguany han arribat a la seva cinquena edició. El certamen té caràcter bianual i el seu propòsit és realçar visualment els valors del món biològic. En total s’han inscrit més de 1.500 fotos repartides en cinc categories: alumnes de primària de cicle mitjà i superior, alumnes d’ESO, alumnes de batxillerat i cicles formatius, professorat i altres ciutadans i biòlegs col·legiats, en cadascuna de les quals s’han lliurat tres guardons, més un d’especial per a la secció de microfotografia i fotografia de recerca. El diari Ara va atorgar, a més, un premi i un accèssit per a fotografies que aporten una mirada foto periodística amb valor documental.

El lliurament dels premis va ser presidit per Emili Fadurdo, degà del Col·legi de Biòlegs de Catalunya, qui a destacar la voluntat del concurs de transmetre els valors de la natura i la seva observació. Segons Fadurdo, “els biòlegs conformen un col·lectiu vocacional, amb una gran quantitat de branques que tenen en comú el seu respecte per la natura i que van pel món observant. Aquesta és la base de la ciència i, a més, ens dóna un coneixement que és el que ens condueix cap al respecte envers el nostre entorn”.

El degà del Col·legi de Biòlegs també va destacar l’èxit de la convocatòria, a la que s’han inscrit més de 1.500 fotografies, molt per sobre de les 900 presentades en l’edició anterior.

L’acte va ser conduït per l’arqueòleg, naturalista i escriptor, Jordi Serrallonga, i va comptar amb la presència de la directora del Museu de Ciències Naturals, Anna Omedes.

També va intervenir Albert Masó, membre de la Societat Catalana de Fotògrafs de la Natura, qui va defensar la utilitat pràctica dels concursos com Bioimatges, afirmació que va il·lustrar posant com a exemple el treball recopilatori fet per elaborar la “Guia de camp dels amfibis i rèptils de la península Ibèrica”, on es recullen totes les 112 espècies existents en totes les seves fases, treball que només es va poder completar buscant a través d’Internet imatges provinents de concursos com aquest.

Masó és un dels membres del jurat d’aquesta edició de Bioimatges. La resta de components van ser Eduard Martorell i Mercè Serra, per part del Col·legi de Biòlegs de Catalunya; Fina Guitard, del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Ignasi Cebrian, president de la Comissió de Medi Ambient del CBC i president de l’Associació de Biòlegs Glocals; Lina Ubero, del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Raül Toran, membre de l’Associació Catalana de Comunicació Científica; Rosa Pérez, de la Societat Catalana de Biologia, i Xavier Bertral, del diari Ara.

L’acte es va cloure amb la intervenció de Pilar Carasa, responsable d’Innovació i Formació de l’Educació Secundària del Departament d’Ensenyament, qui va destacar el fet que “quan els professors animen als alumnes a fer fotografies, els ajuden a fer el primer pas per aprendre que és el que els envolta”.

Les fotografies guanyadores poder consultar-se a través de l’enllaç: http://bioimatges.cbiolegs.cat/

Podeu visualitzar el reportatge del lliurament de premis i les fotografies guanyadores en aquest enllaç (format pdf).

Vídeo d'una selecció de fotografies del concurs Bioimatges 2015